BEN REDDELL BAND – ¡LA BABY! (EP)

Artiest info
Website
facebook

 

“¡LA Baby!” is de wat moeilijk typbare titel van de tweede EP van de ‘Ben Reddell Band’, een groep die gevormd werd rond zanger en songschrijver Ben Reddell, geboren en opgegroeid in Kerrville, Texas maar sinds bijna 18 jaar muzikaal actief in Los Angeles. Hij heeft al een jarenlang verleden als bandlid van diverse country- en rockgroepen zoals o.a. als bassist bij de countryfolkgroep ‘Leslie Stevens & The Badgers’ en bij de folkrockband ‘GospelbeacH’, beiden uit Los Angeles.

Zelf bracht hij in 2012 een eerste EP getiteld “The Big Dang Deal” uit en formeerde hij de ‘Ben Reddell Band’ met gitarist Joe Bourdet, pianist Jon Neimann, bassist Elijah Ocean, drummer Travis Popichak, pedal steel-speler Matt Pynn en accordeonist Jeremy Long die hem nu ook begeleid hebben bij de opname van zijn nieuwste zes songs tellende EP “¡LA Baby!” die door Jon Neimann werd geproducet.

De opname van deze plaat begon al in december 2019 maar door de corona-pandemie duurde het tot nu vooraleer het album afgewerkt kon worden en op de platenmarkt kon worden losgelaten. Ben Reddell heeft zijn muzikale hart verpand aan de rootsrockmuziek waarin country en Americana voor wat beïnvloedende kenmerken zorgen. Op dit minialbum is het al meteen swingen geblazen op de leuke openingstrack “My Baby”.

Dat Ben Reddell ook nooit verlegen zit voor een grapje meer of minder blijkt uit het daaropvolgende nummer “Cocaine” waarop het al even hard rocken geblazen is. Pure ‘pedal steel’-countrymuziek krijgen we daarna aangeboden in het op de video in een akoestische live-uitvoering te horen nummer “Tumbleweed” waarbij zijn wat schorre baritonstem het best tot uiting kan komen. Ook de melodieuze countryballad “12 Bar Blues” kan volgens ons zo in het repertoire van countryartiesten als Willie Nelson, Townes Van Zandt of Joe Ely worden opgenomen.

Dat hij ook een voorliefde heeft voor de ‘Tex-Mex’-sound die zeer populair is in zijn geboortestreek in Texas mag dan weer blijken uit het door uitstekend accordeonspel begeleide dansnummer “Love Her & You Need Her”. Het aan ‘Sir Douglas Quintet’ herinnerende nummer “Good Thing” met alweer hartverwarmend accordeonspel van Jeremy Long aan het einde van deze EP doet ons alleen maar naar nog meer van dit verlangen, dus beste Ben Reddell: laat ons daar a.u.b. niet te lang op wachten.

(valsam)